Alkuvuodesta monet kiristävät kukkaronnyörejään joulukuun menojen jälkeen. Mutta mitä tehdä, jos tili on niin tyhjä, ettei arjesta selviä ja seuraavaan palkkapäivään on vielä pitkä aika?

 

Helpoin keino, varsinkin jos kyseessä on pieni lainasumma, on kääntyä tuttavien tai sukulaisten puoleen. Kaikille tämä ei kuitenkaan ole mahdollista tai he eivät muista syistä halua sotkea tuttavapiiriään raha-asioihinsa.

Vertaa ja valitse

Lainaa saa nykyään onneksi helposti netistä, ja erilaiset lainapalvelut ovatkin hyvin suosittuja. Tarjontaa on runsaasti, mutta eri yrityksiin ja niiden tuotteisiin tutustuessa on muistettava pitää kieli keskellä suuta. Yrityksiä on Suomen markkinoilla itse asiassa niin paljon, että vähemmästäkin hämmentyy. Mieli saattaa tehdä tarttua ensimmäiseen vastaantulevaan tarjoukseen, sillä lainojen ja niiden ehtojen vertailu voi tuntua ylivoimaiselta.

 

Huolellinen ehtoihin tutustuminen ja lainavertailu on kuitenkin lainanhaun tärkeimpiä vaiheita. Vertailemalla voit säästää huomattavia summia rahaa ensimmäinen vastaantuleva laina harvoin on edullisin.

 

Netissä toimiikin paitsi lainaa tarjoavia yrityksiä, myös useita lainoja vertailevia palveluja. Nämä vertailusivustot etsivät antamiesi tietojen pohjalta sinulle parhaiten sopivimmat lainat, joihin voit tutustua lähemmin. Tämä vähentää sinun työmäärääsi ja säästää aikaa. Vertailusivustojen käyttö on lainaa etsittäessä lämpimästi suositeltavaa.

 

Kun olet löytänyt järkevältä tuntuvia lainavaihtoehtoja, kannattaa niistä hakea mahdollisimman montaa ja tämän jälkeen tutustua saamiisi tarjouksiin. Muista, että lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, mutta antaa sinulle enemmän valinnanvaraa.

Muistettavaa lainaviidakossa

Lainaa saa netistä helposti ja nopeasti, kunhan hakija täyttää tarvittavat ehdot. Tämä tuntuu houkuttelevalta, mutta muista, että oli kyseessä kuinka pieni summa tahansa, on laina aina maksettava takaisin. Mieti realistisesti, riittääkö maksukykysi takaisinmaksuun. Kun olet lainan ottanut, budjetoi menosi niin, että saat sovitut velat maksettua.